Η θυσία του Αβραάμ

Ιδιοκτήτης
Εκκλησία
Θέμα
Η θυσία του Αβραάμ
Διαστάσεις
97x67 cm
Υλικό
Ξύλο - Αυγοτέμπερα
Τόπος
I. N. Aγ. Γεωργίου Φουρφουράς Δ. Αμαρίου Ι. Μ. Λάμπης, Συβρήτου & Σφακίων
Χρονολογία
2012
Ο Αβραάμ υπήρξε πατριάρχης του έθνους Ισραήλ, πρόγονος του μνήστορα Ιωσήφ και του Ιησού Χριστού. Ο μεγάλος πατριάρχης της εβραϊκής φυλής που απ' αυτόν αρχίζει η ιστορία του Ισραήλ. Γεννήθηκε στην πόλη Ουρ της Χαλδαίας και ήταν γιος του ειδωλολάτρη Τεράχ. Παίρνοντας σύζυγο την ετεροθαλή αδελφή του Σάρα.
Ο Αβραάμ ήταν γέρος και χωρίς παιδιά και άρχισε να αμφιβάλλει για την υπόσχεση που του είχε δώσει ο Θεός.
Αλλά ο Θεός δεν άργησε να ανανεώσει την υπόσχεσή του. Έτσι στα 100 του χρόνια ο Αβραάμ, σύμφωνα με τη διαταγή του Θεού άλλαξε το όνομά του, από "Άβραμ" που λεγόταν και σήμαινε "ο υψηλός ή υπέροχος πατέρας", σε "Αβραάμ" που σημαίνει "ο πατέρας μας ο υπέροχος", δηλαδή ο γενάρχης και πατέρας των εθνών.
Ο Θεός είπε στη Σάρα, που ήταν τότε 90 χρονών, ότι θα αποκτήσει παιδί, πράγμα που έκανε τον Αβραάμ να γελάσει δύσπιστα, όταν το άκουσε.
Αυτό το γέλιο έγινε αιτία να δοθεί, στο παιδί που γεννήθηκε λίγο αργότερα, το όνομα Ισαάκ, που σημαίνει στα εβραϊκά "γελώ".
Για να δοκιμάσει ο Θεός την πίστη του Αβραάμ τον διέταξε να σφάξει το παιδί του και να του το προσφέρει θυσία. Αλλά την τελευταία στιγμή άγγελος Κυρίου συγκράτησε το χέρι του Αβραάμ και τον διέταξε να σφάξει και να θυσιάσει ένα κριάρι.
    Η θυσία του Αβραάμ. Αγιογραφούμε την “ποδιά” του τέμπλου στον καθεδρικό Ι. Ν Αγ. Γεωργίου Τροπαιοφόρου στον Φουρφουρά Αμαρίου με εικόνες εμπνευσμένες από την Παλαιά Διαθήκη.
 
Φωτογραφίες (1)

Κάνουμε ποιοτική και προσεγμένη εργασία, ανθεκτική στο χρόνο, και που ταιριάζει με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΥΚΟΥΔΗΣ

Τυχαία Εργασία 

Τελευταία Ενημέρωση 

12 Φεβρουαρίου, 2018